logo songteksten.net

Protégé David Letterman ontslagen na aanval

(Novum) - David Letterman moet het voortaan stellen zonder zijn rechterhand Tony Mendez. Laatstgenoemde was sinds 1993 verantwoordelijk voor de 'cue cards', de borden met daarop alle teksten die de presentator gedurende zijn show gebruikt als houvast. Twee weken geleden ging Mendez echter door het lint en viel hij een collega aan, waarop de producenten hem ontsloegen.

De 69-jarige Mendez vloog schrijver Bill Scheft naar de strot, die hem al lange tijd zou hebben getreiterd. "Bill was me altijd aan het kleineren en bezig zichzelf naar voren te schuiven als Daves nummer een", doet hij zijn verhaal in de Amerikaanse krant New York Post. Na de zoveelste botsing greep Mendez de schrijver vast en duwde hem tegen een muur.

"Ik greep hem gewoon bij zijn shirt. Hij was erg verrast en zei geen woord", vertelt Mendez. "Ik ben de eerste die toegeeft dat ik hem nooit had moeten aanraken, maar ik heb hem nooit geslagen." Hij is niet boos op Letterman en beseft dat de presentator zich moet neerleggen bij het besluit van hogerhand. "Hij is de beste, gulste baas die ik ooit heb gehad."

Mendez was niet alleen actief achter de schermen van Lettermans Late Show, hij maakte ook zijn opwachting vóór de camera's in talloze sketches. Vanwege zijn populariteit kreeg hij een eigen Youtube-serie.

Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren