logo songteksten.net

Tweede cd Smith & Burrows over anderhalf jaar

(Novum) - Fans hoeven geen jaren te wachten op het tweede album van Smith & Burrows. Volgens zanger en drummer Andy Burrows, die het duo vormt met Editors-frontman Tom Smith, zit het schijfje in de pijplijn. "We gaan gauw beginnen met schrijven. Ik denk dat we over ongeveer achttien maanden iets uitbrengen", zegt Burrows tegen Novum Nieuws.

Voorlopig hebben de mannen het te druk om samen te komen voor de opvolger van de winterse plaat Funny Looking Angels die in 2011 verscheen. Burrows bracht vrijdag zijn tweede soloalbum Fall Together Again uit en heeft flink wat optredens gepland. "Ik houd me eerst hier mee bezig en daarna kijken we verder."

De Brit en voormalig drummer van Razorlight heeft naar eigen zeggen een herfstige plaat gemaakt. "Ik heb het album opgenomen in een hutje in Wales terwijl er een wervelwind woei. Ik denk dat daar ook dat natuurlijke grondgeluid vandaan komt." Ook de teksten zijn niet allemaal even luchtig. "Ik houd ervan om open en eerlijk te zijn, maar aan de andere kant wil ik ook graag mysterieus blijven. Dat mensen het zelf een beetje in kunnen vullen."

De 35-jarige Burrows vindt zijn tweede cd ook een stuk zelfverzekerder klinken. "Ik voel me iets zekerder over mezelf en meer op mijn gemak." Hoewel de zanger zichzelf niet ziet als een podiumbeest, voelt hij zich tegenwoordig ook beter op de planken. "Het is nog steeds niet mijn doel om over het podium heen te rennen, maar ik voel me goed als ik zing. Ik zou geen nummers schrijven als ik ze niet wilde laten horen."

Burrows laat zijn liedjes graag horen aan de Nederlandse fans. "Ik voel me hier ontzettend thuis. Mijn optredens verkopen hier het snelst en ik heb het gevoel dat mijn muziek hier het best wordt begrepen", zegt de zanger, die op 14 november optreedt in de Tolhuistuin. Emigreren overweegt Burrows dan ook serieus. "Dat lijkt me geweldig."

Om zijn waardering te laten zien, is Burrows bezig een kleine toer in Nederland te plannen. "Iets van acht optredens ergens in januari", verklapt de zanger. De details en exacte data worden later dit jaar bekendgemaakt maar Burrows heeft er nu al zin in. "Heel leuk om iets speciaals te doen voor de Nederlandse fans."

Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren