logo songteksten.net

'Lichaam Seth Gaaikema was op'

(Novum) - Het lichaam van Seth Gaaikema kon niet meer. Dat zei theatermaker Joop van den Ende dinsdagavond in RTL Boulevard in reactie op de dood van de cabaretier en tekstschrijver.

"De laatste jaren kreeg hij steeds meer moeite. Zijn lichaamskracht nam af. Hij wilde nog zo veel, maar het lichaam vond gewoon niet meer de ruimte", aldus Van den Ende, die jarenlang samenwerkte met Gaaikema. "Het deed me pijn als ik dat zag. Zijn geest was nog zo veel rijker."

Van den Ende typeerde Gaaikema als 'een bijzondere en intellectuele man die heel veel van theater hield'. "Voor mij was hij een heel dierbaar persoon."

Theaterproducent Erwin van Lambaart bedankt Gaaikema op Twitter voor zijn 'mooie vertalingen, fluwele cabaretscherpte en inspirerende zondagochtendtelefoongesprekken'. "Ik ga je missen", schrijft hij.

Ook Gaaikema's jonge vakgenoten betuigen op Twitter hun eer. Jochem Myjer noemt hem 'een hele lieve man'. "Wat treurig. Sterkte voor de nabestaanden." Guido Weijers zegt respect te hebben voor 'de man die ooit kijkcijferkanon was met de oudejaarsconference'.

Op televisie wordt dinsdagavond ook aandacht besteed aan de dood van Gaaikema. AvroTros zendt rond middernacht op NPO1 een herhaling uit van de TV Show waarin Ivo Niehe een bezoek brengt aan de cabaretier. Op themakanaal NPO Best is om 23.00 uur een herhaling van TV Monument met Gaaikema in de hoofdrol te zien.

Gaaikema overleed dinsdag op 75-jarige leeftijd als gevolg van hartfalen. Hij beëindigde zijn carrière in januari na een loopbaan van 55 jaar.

Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren