logo songteksten.net

Benja Bruijning wordt ongemakkelijk van aandacht

(Novum) - Benja Bruijning kan nog niet echt wennen aan de aandacht die hij krijgt sinds zijn grote doorbraak in Alles Is Familie. "De aandacht die ik kreeg, vond ik ongemakkelijk. Ik werd er verlegen van. Ook werd ik opeens gebombardeerd tot die mooie jongen uit romantische komedies. Terwijl ik met Alles Is Familie maar een romkom heb gedaan", zegt de acteur in De Telegraaf.

De 30-jarige Bruijning, die een relatie heeft met Anna Drijver, wil liever niet worden beoordeeld op zijn uiterlijk. "Als iemand mij knap vindt, denk ik: bedankt, maar dit is nu eenmaal mijn hoofd. Daar kan ik niet veel aan veranderen. Het kan natuurlijk wel, maar dat doe ik niet."

De acteur was daarom ook sceptisch over een rol in de nieuwe romantische komedie Pak van Mijn Hart, die op 6 november uitkomt. "Daarbij zou deze film gemaakt worden door Kees van Nieuwkerk, toch een jonge en relatief onervaren regisseur. Hoe zal dat uitpakken?" Toch raakte hij overtuigd. "Mijn personage Tom - een gladde dertiger die leeft op roem en vrouwen - bleek heel ver van mij af te staan. Voor mij des te interessanter om me helemaal in deze man vast te bijten."

Met Kees, de zoon van Matthijs van Nieuwkerk, kon Bruijning goed samenwerken. "Ook bleek Kees een slimme en enthousiaste regisseur die stevig in zijn schoenen stond en precies wist wat hij wilde. En als hij het even niet wist, dan vroeg hij de opnameleider, cameraman of ons acteurs gewoon om advies. En dat was heel open en prettig werken."

Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren