logo songteksten.net

Muziek maken nog steeds een raadsel voor Passenger

(Novum) - Passenger is al zijn hele leven bezig met muziek, maar de totstandkoming daarvan is nog steeds een raadsel voor de Britse singer-songwriter. "Ik zie geen patroon", vertelt Mike Rosenberg voor de camera van Novum Nieuws. "Inspiratie komt wanneer het komt en je moet altijd maar klaar staan om dat moment te pakken."

"Ik probeer altijd te schrijven. Of ik nou thuis of op tournee ben, of ik blij of verdrietig ben." Dat gaat de 30-jarige Rosenberg lang niet altijd goed af. "Soms maak ik me heel druk omdat ik al maanden niets heb geschreven. Dan maak ik me zorgen dat ik geen inspiratie meer heb en heb ik het idee dat ik al m'n nummers al heb geschreven en maar met pensioen moet gaan. Maar gelukkig is het tot nu toe altijd goedgekomen."

Passenger, die in 2012 doorbrak met het nummer Let Her Go, schreef voor zijn meest recente plaat Whispers tientallen nummers. De liedjes die het schijfje uit juni niet haalden, wil de singer-songwriter alsnog uitbrengen. "Die zet ik op Facebook en Youtube zodat ze mijn fans toch bereiken. Je moet niet vergeten dat mensen je Facebook-pagina volgen omdat ze je muziek leuk vinden. Die moet je hen dan ook blijven geven. Of dat nou op een album, via Spotify of gratis via internet is."

Voordat hij internationaal doorbrak, deelde Rosenberg zijn muziek op straat. Hoewel de singer-songwriter blij is met zijn trouwe achterban, mist hij zijn leven als straatartiest soms. "Wat zo leuk was, is dat we twee of drie dagen in een stad speelden. We leerden zo'n plek echt kennen, bezochten de musea, doken een café in en ontmoetten de inwoners. Dat was geweldig. Nu arriveren we in een stad, doen een soundcheck, spelen en show en pakken de boel weer in."

Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren