logo songteksten.net

Blaudzun trots op tourliedje

(Novum) - Blaudzun hoefde geen moment na te denken toen hij werd gevraagd om een nummer te schrijven naar aanleiding van de start van de Tour de France in Utrecht volgend jaar. De zanger, zelf een groot liefhebber van de wielrennerij, is trots op het eindresultaat, laat hij weten aan Novum Nieuws.

Het nummer, getiteld Bon Voyage, werd woensdag officieel gepresenteerd in Parijs tegelijkertijd met de rest van de details van de belangrijkste wielerkoers. "De eerste reacties zijn heel enthousiast", zegt hij opgetogen. "Het is toch een spannende dag als je nieuw materiaal uitbrengt."

Bon Voyage is volgens de 39-jarige zanger niet per se een echt 'wielerliedje'. "Wat is dat überhaupt? Ik heb al direct tegen de organisatie gezegd dat ze ook geen wielersong moeten verwachten. Bon Voyage gaat over het leven zelf. Over liefde of over het gebrek daar aan."

De zanger vermoedt dat hij door Utrecht is gevraagd vanwege zijn liefde voor het wielrennen. "Ik denk wel dat ze van me wisten dat ik een enorme liefhebber ben. Ik hoefde er zelf ook nauwelijks over na te denken."

Zelf stapt Blaudzun, die zijn artiestennaam ontleende aan de Deense ex-prof Verner Blaudzun, ook regelmatig op de fiets. "Ik doe het graag. Maar echt talent heb ik niet. Ik ben er ook iets te zwaar voor inmiddels."

Blaudzun, die eigenlijk Johannes Sigmond heet, kon zelf niet bij de presentatie zijn. Hij is op tournee in Duitsland. Wel komt hij woensdagavond over naar Amsterdam voor De Wereld Draait Door. "Vanmiddag in Parijs zijn was voor mij niet haalbaar. Maar ik ga het nummer volgend jaar wel bij de ploegenpresentatie zingen. Sowieso ga ik het de komende tijd veel spelen."

Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren