logo songteksten.net

Jeroen van der Boom aan de bak voor Holland Zingt

(Novum) - Jeroen van der Boom moet voor zijn nieuwe programma Holland Zingt flink zweten. "Het is echt lastig, ik moet er echt voor studeren", vertelt de zanger en presentator, die vanaf zaterdag bij SBS6 te zien is in Holland Zingt, aan Novum Nieuws. "Ik ben geen Jan Vayne, maar gewoon een kroegpianist."

Volgens Van der Boom is dat, ondanks zijn gezwoeg, wat het programma 'zo lekker' maakt. "Ik doe niet moeilijk over teksten of noten. Soms zit ik ernaast en doen we het maar even over. Het werkt gewoon." Niet alleen de artiesten die in Holland Zingt te gast zijn, ook het publiek heeft volgens Van der Boom een topavond. "Die mensen zijn echt een avondje uit. Na de opnamen gaan we nog een tijdje door."

In Holland Zingt schuiven elke week andere artiesten aan die aan de hand van een wisselend thema grote hits en bekende klassiekers ten gehore brengen. Hoewel Van der Boom al heel wat Nederlandse artiesten aan zijn piano heeft gehad, staan er nog een paar op zijn verlanglijstje. "Ik zou met Guus Meeuwis graag een aflevering Holland Zingt Troubadours willen maken", fantaseert Van der Boom. "En ik wil Jan Smit heel graag, hij is nog nooit geweest. Ik wil met hem iets Neil Diamond-achtigs doen, volgens mij kan hij dat heel goed."

Van der Boom noemt zichzelf dankzij zijn muziekprogramma's bij SBS 'een soort ambassadeur van de Nederlandse muziek'. "Voorheen was er veel te weinig muziek op de Nederlandse televisie. Ik heb deze maand 29 artiesten in het programma zitten. Dat is kicken en daar ben ik echt blij mee."

Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren