logo songteksten.net

Robert Long-opnames emotioneerden Paul de Leeuw

(Novum) - Het inzingen van zijn nieuwe cd met liedjes van Robert Long is Paul de Leeuw niet in de koude kleren gaan zitten. Hij werd soms zo emotioneel dat hij zich even moest terugtrekken, zei de zanger en presentator donderdagochtend in Koffietijd.

"Bij het nummer Afscheid moest ik na twee keer inzingen even de studio uit. Ik werd zo emotioneel", aldus De Leeuw, die een groot bewonderaar van Long is. "Ik ben zo trots om dit te maken. Zijn liedjes over intimiteit en liefde spraken mij altijd enorm aan. Ik wilde vroeger ook door hem meegenomen worden en de rest van mijn leven met hem slijten."

Het album getiteld De Leeuw Zingt Long verschijnt volgende maand. Het is dan bijna acht jaar geleden dat Long overleed. De zanger stierf in december 2006 aan kanker.

Aan de cd heeft een grote rij gastmuzikanten meegewerkt. Zo laten onder meer Cor Bakker, Eric Vloeimans, Typhoon, Remy van Kesteren, Ilse DeLange en JB Meijers van zich horen. Ook Carel Kraayenhof en Ruth Jacott werken mee aan het album.

Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren