logo songteksten.net

Christian Bale scoort rol Steve Jobs

(Novum) - Christian Bale gaat de rol van Steve Jobs spelen in een biografische film over de overleden Apple-oprichter. Dat heeft scenarist Aaron Sorkin donderdag gezegd tegen persbureau Bloomberg.

"We wilden de beste acteur in een bepaalde leeftijdscategorie en dat is Chris Bale", aldus Sorkin. De 40-jarige acteur hoefde ook geen auditie te doen. Een ontmoeting met de scenarist was voldoende.

Bale krijgt volgens Sorkin, die eerder het scenario van onder meer The West Wing en The Social Network voor zijn rekening nam, geen makkelijke klus. "Hij moet meer zeggen dan de meeste mensen in drie films samen. Er is geen scène waarin hij niet zit. Dus het is extreem moeilijk."

De naam van Bale zong al langer rond als mogelijke vertolker van de de drie jaar geleden overleden Jobs. Ook Leonardo DiCaprio zou tot de kanshebbers hebben behoord.

Vorig jaar verscheen al een film over het leven van Steve Jobs, met Ashton Kutcher in de hoofdrol. Wanneer de nieuwe film uitkomt, is nog niet bekend. De regie is handen van Danny Boyle.

Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren