logo songteksten.net

Guus Meeuwis stoot U2 van de troon

(Novum) - Guus Meeuwis is met zijn nieuwe plaat Hollandse Meesters op de eerste plek van de Album Top 100 binnengekomen. De zanger stoot daarmee U2 van de troon, die de lijst vorige week binnendrong met zijn dertiende studioalbum Songs of Innocence. De Ierse rockers zijn gezakt naar de vierde plek.

Het is de zesde keer dat Meeuwis de albumlijst aanvoert. In 1996 kwam de zanger samen met zijn band Vagant op de eerste plaats binnen met de debuutplaat Verbazing. Drie jaar geleden voerde hij de Album Top 100 voor het laatst aan, met zijn album Armen Open.

Voor Hollandse Meesters, dat een week geleden verscheen, werkte Meeuwis samen met New Cool Collective. Op de plaat staan covers van liedjes van onder anderen Ramses Shaffy, Wim Sonneveld, Rowwen Hèze en Marco Borsato.

De hele top drie bestaat deze week uit nieuwe binnenkomers. Ben Howard is met zijn tweede studioplaat I Forget Where We Were de lijst binnengedrongen op nummer twee. De Nederlandse boyband Mainstreet kwam met zijn tweede schijfje Runaway binnen op de derde plaats.

Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren