logo songteksten.net

Tv-serie Ramses wint Prix Europa

(Novum) - Michiel van Erps televisieserie Ramses heeft vrijdagavond op het European Broadcasting Festival in Berlijn een Prix Europa gewonnen. De serie, gebaseerd op het leven van Ramses Shaffy, won de prijs voor beste tv-drama.

De jury prijst de sfeer en het script van Ramses. "Ook het acteerwerk van het hoofdpersonage was extreem sterk", zegt de jury over Maarten Heijmans. "De serie nam ons mee terug naar de jaren zestig en zeventig." Ook De Prooi en Jongens waren in dezelfde categorie genomineerd.

De dramaserie is niet de enige Nederlandse winnaar. Het project Last Hijack Interactive mocht de prijs voor beste online productie in ontvangst nemen. Meerdere andere Nederlandse genomineerden wisten hun nominatie niet te verzilveren. Zo grepen de documentaires Borders en Het Beste voor Kees en het tv-programma Land van Aankomst mis.

Het festival is het grootste in Europa waar jaarlijks in een competitie de beste televisie-, radio- en onlineproducties worden gekozen. De diverse jury's bestaan uit Europese filmmakers die tijdens een voor het publiek toegankelijk debat de winnaars bepalen. Het festival heeft als doel de distributie van de producties te bevorderen.

Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren