logo songteksten.net

Damien Rice ging door diep dal

(Novum) - Damien Rice heeft enorme moeite gehad om met een opvolger te komen van zijn succesalbum 9 uit 2006. De zanger ging naar eigen zeggen door een diep dal en kon zijn eigen muziek niet meer horen. Dat zegt hij maandag in de Volkskrant.

"Na het uit elkaar vallen van de band in 2006 ging ik door een diep dal. Vijf jaar lang kon ik mijn eigen muziek niet uitstaan en de druk om een nieuw album te maken groeide alleen maar", aldus de 40-jarige Rice.

De zanger wist pas na vijf jaar het roer om te gooien. Hij besloot zich geen zorgen meer te maken over nieuwe muziek. "De nieuwe cd ging er niet meer komen, maakte ik mezelf wijs. Het is een bizarre paradox: vanaf het moment dat ik besloot het idee van een nieuwe plaat te vergeten, groeide mijn creativiteit. Ik kreeg met de dag meer zin om weer muziek op te nemen."

Op de vraag of Rice depressief was, kan hij geen antwoord geven. "Dat durf ik niet te zeggen. Ik was vooral boos. Er was zo veel ellende in de wereld en dat trok ik me allemaal persoonlijk aan", vertelt hij. "Ik was boos op journalisten, boos op mijn muziek en het belangrijkst: ik was boos op mezelf. Ik had alles verpest."

Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren