logo songteksten.net

Regisseur Mike Nichols (83) plotseling overleden

(Novum) - Regisseur Mike Nichols is woensdag plotseling overleden. Dat maakte het Amerikaanse ABC News, waarvoor Nichols echtgenote werkt, donderdag bekend. Nichols, die films als Who's Afraid of Virginia Woolf? uit 1966 en The Graduate uit 1967 regisseerde, is 83 jaar geworden.

"Niemand ging gepassioneerder te werk dan Mike", reageerde James Goldston, de baas van ABC News, in een verklaring. "Hij was een visionair en wist de hoogste onderscheidingen voor zijn werk als regisseur, schrijver, producent en komiek in de wacht te slepen."

Nichols is een van de weinigen die erin slaagde een Emmy, Grammy, Oscar en Tony in de wacht te slepen. De in Duitsland geboren Nichols kreeg in 1961 een Grammy voor een album dat hij maakte met Elaine May, met wie hij een komisch duo vormde. Drie jaar later volgde zijn eerste Tony, voor de regie van het stuk Barefoot in the Park. In 1967 volgde de Oscar, voor de regie van The Graduate. Nichols maakte de EGOT in 2001 compleet door een Emmy in de wacht te slepen voor de regie van de tv-film Wit.

Nichols laat zijn echtgenote Diane Sawyer, drie kinderen en vier kleinkinderen achter.

Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren