logo songteksten.net

Amsterdams bankje duikt op in Hollywood

(Novum) - Het wereldberoemde Amsterdamse bankje uit hitfilm The Fault in Our Stars lijkt teruggevonden. Het staat in Hollywood, op het terrein van studio 20th Century Fox. Dat blijkt uit foto's die Amerikaanse showbizzsites vrijdag plaatsen.

Het stukje Amsterdams stadsmeubilair werd als herinnering aan de film donderdagavond onthuld door hoofdrolspelers Shailene Woodley en Ansel Elgort. Het bankje is nu voorzien van een plaquette.

Het houten zitmeubel speelt een cruciale rol in het verhaal dat vertelt over twee verliefde tieners met kanker. Het gehavende object werd wereldberoemd toen het exemplaar waarop de bewuste scène was gedraaid deze zomer spoorloos was verdwenen. De gemeente Amsterdam, die niet wist wat ermee was gebeurd, plaatste een replica aan de Leidsegracht om alle fans die naar de hoofdstad kwamen om het bankje te zien niet teleur te stellen.

De gemeente liet eerder weten dat de film en het bankje enorm veel positieve aandacht voor de hoofdstad hebben gegenereerd. The Fault In Our Stars was een van de grote verrassingen van afgelopen zomer. Het tienerdrama, met een belangrijke bijrol voor de Nederlandse actrice Lotte Verbeek, werd gemaakt voor twaalf miljoen dollar, maar bracht wereldwijd inmiddels ruim driehonderd miljoen dollar op.

Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren