logo songteksten.net

Vervanger AC/DC-gitarist was snel gevonden

(Novum) - AC/DC hoefde niet lang na te denken over wie de plek van slaggitarist Malcolm Young in zou nemen. Stevie Young, de neef van oprichters en broers Malcolm en Angus, verving de 61-jarige dementerende gitarist eerder dit jaar. "Stevie kennen we al vanaf onze kindertijd. Als tieners speelden we vaak samen", zegt gitarist Angus Young in het Nederlandse muziekblad Soundz.

Voor Stevie is het niet de eerste keer dat hij zijn oom vervangt. In 1988 stond hij ook al in zijn plaats op het podium tijdens een tournee. "Stevie weet precies hoe Malcolm die partijen speelt. Hij heeft dezelfde agressieve manier van slaggitaar spelen", legt de 59-jarige Young uit. "Als ik op het podium sta hoor ik het verschil tussen Stevie en Malcolm niet eens."

Hoewel de Australische rockband het heftig vindt dat Malcolm niet meer terugkeert, zitten de rockers niet bij de pakken neer. "Eigenlijk gaat het de laatste jaren heel erg goed met de band." Zo had AC/DC veel succes met zijn vorige studioplaat Black Ice. "We hebben altijd in de grootste zalen en stadions over de hele wereld kunnen spelen, maar de Black Ice-toer was letterlijk onze tour de force. Die staat op de vierde plek van meest succesvolle tournee aller tijden."

Succes heeft de band, die in 1973 werd opgericht, in zijn beginjaren niet overal gekend. Zo was de eerste toer in de Verenigde Staten niet makkelijk. "We moesten een keer in Georgia spelen. Om daar te komen hadden we tien uur in een busje gezeten." Toen ze daar waren geloofde het publiek niet dat de band de hoofdact was. "Zulke kleine jochies? Donder op. Ga terug naar je buidel. Dat soort opmerkingen kregen wij naar ons hoofd geslingerd."

Het duurde een paar jaar voordat Amerikanen de band, die volgende week vrijdag zijn vijftiende studioplaat Rock or Bust uitbrengt, omarmden. "Ook al verkochten we er miljoenen albums. Raar vonden wij dat", zegt Young. "Een band als Ramones kreeg wel bijval van de pers en wij totaal niet. Maar ja, zij kwamen uit New York en wij uit een achterbuurt van Melbourne. Dat klinkt niet zo hip hè?"

Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren