logo songteksten.net

Carla Bruni in Franse variant van Band Aid 30

(Novum) - Binnenkort komt er een Franse variant van de single Do They Know It's Christmas? van dit jaar van Band Aid 30. Zangeres en ex-model Carla Bruni heeft het nummer vertaald naar Noël est là, meldden Franse media vrijdag. De echtgenote van de Franse ex-president François Sarkozy zingt zelf ook mee in het lied dat vanaf 1 december in de winkel ligt.

De Ierse zanger Bob Geldof nam onlangs in Londen met een groot aantal internationale sterren een nieuwe versie op van het legendarische nummer, dat inmiddels in ruim vijftig landen bovenaan de hitlijsten staat. Alle opbrengsten gaan naar de strijd tegen ebola.

Ook bij de Franse versie is de opbrengst bestemd voor de strijd tegen het dodelijke virus, dat vooral in West-Afrika om zich heen grijpt. In Frankrijk hebben artiesten als Vanessa Paradís, Joey Star en Zaz hun medewerking toegezegd, maar de lijst is nog niet definitief. Johnny Hallyday en Daft Punk doen in tegenstelling tot eerdere berichten niet mee.

De Engelstalige goededoelenhit bracht in de eerste vijf minuten al meer dan een miljoen Britse pond, ongeveer 1,3 miljoen euro, op. De ebola-uitbraak heeft sinds maart ruim 5420 dodelijke slachtoffers geëist, vooral in Sierra Leone, Liberia en Guinee.

Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren