logo songteksten.net

McConaughey in Stephen Kings The Stand

(Novum) - Acteur Matthew McConaughey zal waarschijnlijk een van de hoofdrollen spelen in de verfilming van Stephen Kings boek The Stand. Die productie zal volgens de laatste berichten uit vier films bestaan, zo melden Amerikaanse media.

Regisseur Josh Boone, bekend van The Fault in Our Stars, schrijft en regisseert de films. Hij is al lang fan van de Amerikaanse horrorauteur. Het 1200 paginas tellende boek, in het Nederlands De beproeving, verscheen in 1978.

Het lijvige boek gaat over een virus, Captain Trips, dat nagenoeg de hele wereldbevolking doodt. De overgebleven mensen proberen de maatschappij opnieuw op te bouwen. Daarbij ontstaan twee kampen, het goede en het slechte.

McConaughey gaat Randall Flagg spelen, de leider van het slechte kamp. Het duistere personage komt in meer boeken van King terug, onder verschillende namen. King heeft ooit verteld dat Flagg symbool staat voor het kwaadaardige in de mens. Ook in de Donkere toren-cyclus, het meesterwerk van King, speelt Flagg een prominente rol.

Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren