logo songteksten.net

'Bono minst invloedrijke beroemdheid van 2014'

(Novum) - Bono heeft van alle beroemdheden het afgelopen jaar het minste invloed gehad. Dat vindt mannenblad GQ, dat de zanger van U2 bovenaan zijn lijst met dertig minst invloedrijke sterren plaatste. Vorig jaar voerde oud-basketballer Dennis Rodman de lijst aan.

Volgens het mannenblad verdient de 54-jarige Bono de eerste plek omdat U2 eerder dit jaar ongevraagd zijn dertiende studioalbum Songs of Innocence gratis beschikbaar stelde voor iTunes-gebruikers. "Het ergste was dat Apple en U2 deden alsof het een soort nobel gebaar naar het volk was, terwijl het een marketingcampagne van honderd miljoen dollar was", stelt het tijdschrift.

Barack Obama is op de tweede plek van de lijst te vinden. Volgens GQ heeft de Amerikaanse president zich het afgelopen jaar veel te weinig laten zien. "Ben je nog wel president?" Op de derde plaats van de vierde editie van de lijst staat Donald Sterling die zijn functie als eigenaar van basketbalteam Los Angeles Clippers moest laten vallen vanwege racistische uitlatingen. Ook Johnny Depp, Robin Thicke en Shia LaBeouf worden gezien als weinig invloedrijke beroemdheden.

Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren