logo songteksten.net

Selah Sue blaast bomvol Paradiso omver

(Novum) - Het is precies 20.30 uur als Selah Sue dinsdagavond onder luid applaus en gejoel het podium in Paradiso opstapt. Haar outfit mag dan niet heel spannend zijn - de zangeres draagt een zwarte skinny jeans en witte hooggesloten blouse - haar stem is dat zeker wel. Vanaf het eerste nummer blaast de Belgische singer-songwriter de propvolle zaal in Amsterdam omver.

Sue begint de avond met een akoestisch nummer getiteld Always Home. Het staat op haar nieuwe album Reason dat in het voorjaar verschijnt. De cd laat dus nog even op zich wachten, maar dat weerhoudt Sue er niet van om meer nieuw materiaal te laten horen.

Het publiek ontvangt alles met evenveel enthousiasme. De handen gaan na onbekende, nieuwe liedjes net zo hard op elkaar als na bekendere nummers zoals Crazy Vibes, Fire Fire en Black Part Love. Helemaal los gaat het echter nooit. Het gevarieerde publiek lijkt vooral te zijn gekomen om te luisteren en lijkt soms als aan de grond genageld door het vocale geweld dat Sue laat horen.

De Belgische biedt met haar brede repertoire voor ieder wat wils. Van akoestische balads tot swingende nummers, maar Sue laat ook meer dan eens haar raptalent horen. Een grootste show wordt het niet, de zangeres moet het vooral hebben van haar vocale kwaliteiten. Ze wordt daarin bijgestaan door een fantastische band en perfect afgestemd geluid. Nooit wordt ze overstemd door een te harde bassgitaar of drums.

Sue weet het afgeladen Paradiso een mooie muzikale avond te bezorgen. Als toetje mag het publiek zelfs kiezen welke toegift het wil. Omdat daar geen overeenstemming over kan worden bereikt, besluit de Belgische tot een medley. De fans vinden het prima, die kunnen nog tien minuten langer luisteren.

Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren