logo songteksten.net

Slash bekroond met Nederlandse gitaarprijs

(Novum) - Gitarist Slash heeft de Sena European Guitar Award in ontvangst genomen. Saul Hudson, zoals de gitarist echt heet, kreeg de muziekprijs dinsdag uitgereikt in Club Ziggo in Amsterdam.

De man die beroemd werd als gitarist van Guns N' Roses slaagde er volgens de jury in generaties met elkaar te verbinden. Nadat hij stopte bij de rockband blijft Hudson tot op de dag van vandaag doorspelen in solobands.

"Net als vroeger bij gitaargoden zoals Jimi Hendrix, Jimmy Page en Keith Richards, is Slash meer dan alleen een goede gitarist. Zijn stijl is herkenbaar en onmiskenbaar. Gitaarriffs van songs zoals Sweet Child O' Mine en Paradise City zullen de tand des tijd doorstaan", oordeelde jurylid Jean-Paul Heck. "Daarnaast ziet hij er altijd ongelooflijk cool uit. Ook daardoor heeft hij veel jongeren geïnspireerd om ook de gitaar op te pakken."

Slash kreeg de prijs uitgereikt van de winnaar van vorig jaar, George Kooymans. Leo Blokhuis presenteerde de avond waar ook topgitaristen als Adje Vandenberg, Jan Akkerman, Dany Lademacher en Leendert Haaksma optraden.

Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren