logo songteksten.net

Film Boven is het Stil gaat in VS draaien

(Novum) - De verfilming van het boek Boven is het Stil van schrijver Gerbrand Bakker is vanaf 9 januari in New York te zien. De film gaat dan draaien in de Anthology Film Archives, een gezaghebbende instelling die zich inzet voor het behouden en vertonen van onafhankelijke films.

Dat heeft distributeur Big World Pictures zaterdag gemeld. Boven is het Stil van regisseur Nanouk Leopold vertelt over Helmer, een homoseksuele boerenzoon die voor zijn oude bedlegerige vader zorgt. De komst van een nieuwe jonge knecht doet Helmer beseffen dat hij niet oud en eenzaam wil eindigen zoals zijn vader. De rol van Helmer was de laatste hoofdrol die de twee jaar geleden overleden acteur Jeroen Willems speelde. De andere twee grote rollen worden gespeeld door Henri Garcin en Martijn Lakemeier.

De film kreeg overal lovende recensies en won al diverse grote internationale prijzen in onder meer de Verenigde Staten en Italiƫ. Op het Filmfestival van Chicago prees de jury Boven is het Stil omdat het duidelijk homoseksuele verhaal over verlangen, frustratie en onafhankelijkheid voor een groot publiek te begrijpen is.

Het is woensdag precies twee jaar geleden dat Willems plotseling overleed.

Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren