logo songteksten.net

Stage Entertainment neemt Verlinde over

(Novum) - Joop van den Endes Stage Entertainment neemt concurrent Albert Verlinde Entertainment over. Dat heeft de 72-jarige Van den Ende woensdag bekendgemaakt. De twee bedrijven beheersen de markt voor musicals in Nederland en waren al twee jaar in gesprek. Joop van den Ende Theaterproducties en Albert Verlinde Entertainment gaan vanaf januari verder onder de naam Stage Entertainment Nederland.

Verlinde wordt na de overname algemeen directeur van de Nederlandse tak van Stage Entertainment. Hij begint op 1 maart. Van den Ende richt zich daarna op de buitenlandse activiteiten van zijn bedrijf. Op die manier kan hij minder gaan werken, iets dat noodzakelijk is geworden door gezondheidsproblemen. "Ik word in februari 73 en sta hier nu met een flinke hernia."

"Ik moet minder gaan werken", benadrukte Van den Ende. "Ik werk vanaf mijn veertiende en zou het liefst elke dag blijven werken, maar het kan niet. In het belang van de onderneming vind ik dat ik een stap terug moet doen en dat moet wel op een verstandige manier." Van den Ende vindt dat Verlinde de enige is die in zijn voetsporen kan treden. "Hij is de enige producent in Nederland die ik professioneel acht."

Voor beide mannen was woensdag een beladen dag. Voordat ze de pers inlichtten, spraken ze met hun personeel. "Het was een emotioneel moment om tegen de medewerkers waar ik zo van hou te zeggen dat ik in Nederland wil stoppen met mijn activiteiten als producent", zei Van den Ende. "Ik heb vandaag toch een soort van afscheid genomen van de werkvloer. Ik ben niet weg, maar ga in Nederland wel veel minder doen."

Internationaal blijft Van den Ende voorzitter van de Raad van Commissarissen. "Ik zal projecten blijven pakken waarin ik meepraat. Ik ben de hele dag bezig met het overdragen van wat ik weet, het overdragen van mijn kennis en creativiteit. Dat hoop ik nog een paar jaar te mogen blijven doen, tot het echt niet meer gaat."

Ook voor de 53-jarige Verlinde was woensdag een emotionele dag. "Twee mannen die eigenlijk allebei hun bedrijf afstaan voor een nieuw bedrijf", vatte hij samen. "En een man die alles wat hij heeft opgebouwd overdraagt aan iemand anders. Ik moet die uitdaging aangaan, Joop gaat het gelukkig wat rustiger aan doen. Ik hoop dat ik de hoge verwachtingen die er zijn waar kan maken en dat dat rust geeft bij een man die dat verdient."

Verlinde verwacht RTL Boulevard te kunnen blijven presenteren. "Ik heb het produceren en het presenteren de afgelopen jaren altijd kunnen combineren", stelt hij. "Ik ga nu verder met een nog grotere organisatie om mij te ondersteunen. Ik, en ook Joop, gaan ervan uit dat ik deze twee functies kan blijven combineren."

Voor het personeel van Albert Verlinde Entertainment heeft de overname grote gevolgen. "De mensen krijgen zelf de keuze of ze mee willen, maar niet iedereen zal mee kunnen", zei Verlinde. Stage Entertainment Nederland gaat opereren vanuit Amsterdam. "Ik denk dat sommige mensen zelf kiezen niet mee te gaan. Wij zijn een heel Brabants bedrijf en alles komt in Amsterdam."

Verlinde richtte in 1999 met Roel Vente V&V Entertainment op. Nadat Vente in 2011 naar grote concurrent Stage Entertainment vertrok, waar hij een jaar later weer opstapte, ging Verlinde in zijn eentje verder onder de noemer Albert Verlinde Entertainment. Het bedrijf is bekend van musicals als Shrek, Ramses en Toon, de Musical. In tegenstelling tot Van den Endes bedrijf heeft Albert Verlinde Entertainment geen eigen theaters, maar trekken de producties van het ene naar het andere theater in Nederland en Belgiƫ.

Het is niet de eerste keer dat Van den Ende vanwege zijn gezondheid een stap terug doet bij Stage Entertainment. In 2006 trok hij zich terug uit de dagelijkse leiding van zijn theaterproductiebedrijf nadat hij eerder dat jaar met hartproblemen in het ziekenhuis belandde.

Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren