logo songteksten.net

George Clooney neemt het op voor Sony

(Novum) - George Clooney heeft het in een interview met filmsite Deadline opgenomen voor Sony. Het bedrijf krijgt veel kritiek na het terugtrekken van de film The Interview nadat hackers dreigden met een aanslag.

Studio Sony besloot woensdagavond The Interview niet meer uit te brengen in de Verenigde Staten en Europa na dreigementen van hackers dat zij een aanslag beramen op een theater dat de film zou tonen. De komedie, met in de hoofdrollen Seth Rogen en James Franco, vertelt over twee journalisten die door de CIA worden ingehuurd om de Noord-Koreaanse leider Kim Jong-un te vermoorden. De CIA zou sterke aanwijzingen hebben dat Noord-Korea achter de hackersgroep zit.

Clooney zegt in het interview de gang van zaken te betreuren. "Het komt erop neer dat een ander land bepaalt welke films in onze bioscopen draaien. Maar het gaat veel verder dan dat. Wat als een nieuwszender een verhaal maakt en een land of een bedrijf zegt dat het ze niet bevalt?"

Als het specifiek over Sony gaat, zegt Clooney dat hij vindt dat ze min of meer door de bioscopen tot deze beslissing zijn gedwongen. "Sony heeft de film niet teruggetrokken omdat ze bang zijn. Ze hebben de film teruggetrokken omdat de bioscopen hem niet gingen draaien. En de bioscopen wilden de film niet draaien omdat hun advocaten zeiden dat als er doden zouden vallen tijdens een aanslag in hun zaal, dat zij verantwoordelijk zijn."

Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren