logo songteksten.net

Zoon John Lennon op single Nederlander

(Novum) - Muzikant, fotograaf en filantroop Julian Lennon verzorgt de zang op de nieuwe single van componist Stephen Emmer. Sleep for England is een ingetogen kerstnummer met een maatschappelijke boodschap. De opbrengsten gaan naar een goed doel, The White Feather Foundation van Julian Lennon, zo vertelt Emmer.

"Twee jaar geleden werd ik door een vriend voorgesteld aan Julian. Het was een enorm vriendelijke man die meteen zei dat ik hem moest bellen als hij wat voor me kon doen. Een maand geleden was ik aan Sleep for England bezig en zat ik te denken wie ik kon vragen voor de zang. Ineens moest ik aan Julian denken. Zijn stem paste goed bij mijn nummer, en ook het feit dat hij zich inzet voor een betere wereld en schoon drinkwater voor iedereen sprak me aan. Ik benaderde hem en hij liet direct weten mee te doen."

Het opnemen van de zang verliep internationaal. Emmer stuurde het lied op naar Los Angeles, waar Lennon op dat moment zat. Lennon zong het nummer in terwijl Emmer via Skype meekeek. Via internet ging het lied vervolgens naar producer Tony Visconte in New York. Die mixte het binnen een dag af en inmiddels is het onder meer te beluisteren via YouTube.

Emmer ziet zijn nummer niet direct als gedoodverfde kandidaat voor de hitlijsten. "Het lied is te ingetogen voor een nummer 1-hit, maar als mensen willen reflecteren op het afgelopen jaar past het daar prima bij. Het is een nummer voor rustige momenten."

Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren