logo songteksten.net

Kersthit langgekoesterde wens Gerard Ekdom

(Novum) - Hij had ze allemaal beet. Vrienden, familie en collega's sloegen stijl achterover toen Gerard Ekdom zaterdag onthulde dat hij de man is die onder de artiestennaam Gary Fomdeck het nummer I'll Be There This Christmas opnam. Sindsdien groeide de single uit tot een ware kersthit. " Dat is toch de grap van de eeuw?!"

De 3FM-dj, die deze week in het Glazen Huis in Haarlem bivakkeert voor Serious Request, kan er nog niet helemaal bij. "Een maand geleden heb ik dit nummer geschreven en ingezongen. Ik had geen idee of het zou aanslaan, maar iedereen begon het te draaien."

Toen kwam zaterdag het moment dat hij zijn Glazen Huis-maatjes Coen Swijnenberg en Domien Verschuuren, en de rest van Nederland, live op de radio vertelde dat hij die mysterieuze artiest Gary Fomdeck van dat leuke kerstliedje is. "Ik was doodzenuwachtig, maar wat een giller", lacht Gerard maandag in zijn doorzichtige onderkomen. Sinds zijn onthulling wordt het nummer massaal gedownload en aangevraagd en staat Ill Be There This Christmas onafgebroken op 1 in de iTunes chart.

"Ik check het nog even hoor... Jawel! Nog steeds op 1", roept de kersverse popster uit. "Stiekem was dit een langgekoesterde wens. Ik heb mijn moeder jaren terug al beloofd dat ik ooit een kersthit zou scoren. Maar het begint nu wel een beetje uit de hand te lopen. Mensen maken zelfs T-shirts van Gary Fomdeck en iemand stuurde mij net een foto van een heus Gary Fomdeckbedovertrek."

In een dolle bui beloofde de dj dat hij zijn hit live ten gehore brengt in het Glazen Huis zodra het nummer meer dan 25 duizend euro heeft opgebracht voor Serious Request. Maandagochtend stond de teller op 23 duizend euro. "Ik ben bang dat ik eraan moet gaan geloven. Ik vind het doodeng. Een maand geleden zong ik dit in de studio in, met een flinke fles wijn achter mijn kiezen. Nu moet het nuchter. Ik heb dan misschien een hit gescoord, maar ik ben echt geen popster."

Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren