logo songteksten.net

'The Interview gedistribueerd via YouTube'

(Novum) - YouTube is van plan om de film The Interview te distribueren via internet. 's Werelds grootste videowebsite is daarover aan het onderhandelen met producent Sony Pictures, meldden bronnen die betrokken zijn bij de gesprekken aan CNN.

Het is de bedoeling dat de film over de moord op de Noord-Koreaanse leider Kim Jong-un kan worden gehuurd via YouTube op eerste kerstdag. Dan gaat de film ook in première in driehonderd Amerikaanse bioscopen. Als de deal op tijd rondkomt, wordt het de eerste keer dat een film tegelijkertijd thuis en in de bioscoop voor het eerst te zien is.

YouTube zou niet de enige partij zijn met wie Sony in onderhandeling is, maar om welke partijen het gaat wilden de bronnen niet zeggen. Gesprekken met Apple om The Interview via iTunes te vertonen, zouden zijn stukgelopen.

The Interview zorgde de afgelopen tijd voor veel ophef. Noord-Korea maakte stampij omdat in de film de fictieve moord op Kim Jong-un wordt beraamd. De systemen van Sony werden gehackt. Volgens de VS is Noord-Korea daar de schuldige van.

De gesprekken met YouTube en andere partijen zouden al enkele dagen bezig zijn. De partijen zijn terughoudend omdat het vertonen van de video hen kwetsbaar maakt om gehackt te worden.

YouTube heeft sinds twee jaar een verhuursysteem. Het is nog niet eerder voorgekomen dat daarop al films te zien waren die nog draaiden in de bioscoop. Grote bioscoopketens zijn daar op tegen.

Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren