logo songteksten.net

Henk Westbroek genezen van tuberculose

(Novum) - Henk Westbroek leed maanden aan tuberculose, maar is nu genezen verklaard. Dat meldt de zanger en presentator op zijn Facebookpagina. Op advies van zijn arts hield hij de ziekte geheim.

Volgens Westbroek adviseerde de arts de geheimhouding omdat mensen na het horen van de diagnose 'zomaar angstig worden en vreemd gaan doen'. "Drie maanden lang vertelde ik vervolgens het ene leugentje na het andere", schrijft de zanger. Om maar niet op te hoeven treden, aan een tv-programma mee te moeten doen of om een emmer ijsblokjes over mezelf uit te moeten storten. Zware griep, milde longontsteking, voedselvergiftiging en meer van dat soort dingen."

In de vierde maand werd Westbroek 'betrapt' door een vriend. Daarna besloot hij steeds meer mensen te gaan vertellen wat hij had. "Ik verzocht in een adem door iedereen om deze onaangename waarheid voor zich te houden en honderd procent van mijn vrienden, kennissen en collega's heeft dat verzoek gehonoreerd. Wat betekent dat ik door betrouwbare mensen omringd ben."

En nu is hij dus genezen. "De medicijnkuur tegen tuberculose is onprettig omdat je er vrij ziek van kunt worden. Maar omdat ik per begin januari volledig genezen ben verklaard, is het nieuwe jaar juichend voor me begonnen."

Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren