logo songteksten.net

Tiger Awards uitgereikt

(Novum) - De korte films Things van Ben Rivers, La Fièvre van Safia Benhaim en Greetings to the Ancestors van Ben Russell hebben een Canon Tiger Award voor korte films in de wacht gesleept. In Rotterdam kregen de filmmakers onder meer drieduizend euro en een videocamera. De korte film Our Body van Dane Komljens is genomineerd voor de European Film Awards.

Things werd door de jury bekroond vanwege het 'bijzondere vakmanschap en de ambitieuze benadering van het persoonlijke en dagboekmatige'. Voor La Fièvre is een prijs gereserveerd omdat de korte film volgens de jury onder meer 'verbluffende cinematografie bevat en een hallucinerende soundtrack'. Greetings to the Ancestors werd geroemd om de 'complexe benadering van de etnografische film'. Dane Komljens mag meedingen naar European Film Award vanwege het 'rauwe karakter' van zijn korte film.

De jury voor de Tiger Awards Competitie bestond dit jaar uit de Britse filmmaker Beatrice Gibson, de Nederlandse programmeur Xanders Karskens en artistiek directeur Koyo Yamashita van het Image Forum Festival.

Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren