logo songteksten.net

Birdman wint SAG Award voor beste cast

(Novum) - De film Birdman heeft zondagavond in Los Angeles de SAG Award voor de beste filmcast gewonnen. Die prijs staat bij de jaarlijkse prijzen van de Screen Actors Guild, de Amerikaanse acteursvakbond, gelijk aan beste film en is daarmee de belangrijkste categorie.

Birdman was genomineerd voor vier awards, maar wist alleen die voor beste filmcast te verzilveren. Ook Boyhood, de film die bij de Golden Globes tot beste film werd gekozen, won maar één prijs. Het beeldje voor beste vrouwelijke bijrol ging naar Patricia Arquette. De beste filmacteur werd Eddie Redmayne voor zijn rol in The Theory of Everything en de beste filmactrice Julianne Moore voor haar rol in Still Alice.

De televisieserie won Orange Is the New Black won de meeste prijzen. De comedy over een vrouwengevangenis kreeg de award voor beste cast in de categorie comedyseries en actrice Uzo Aduba werd de beste actrice in die categorie. Beste cast van een dramaserie was die van Downton Abbey en tot beste acteurs in een dramaserie werden Kevin Spacey, voor House Of Cards, en Viola Davis, voor How To Get Away With Murder, gekozen.

Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren