logo songteksten.net

Yasmin: geen haat en nijd bij Miss Universe

(Novum) - De Nederlandse Yasmin Verheijen had zondag in Miami gehoopt op een plek in de top vijftien van de Miss Universe 2014-verkiezing. Maar tot haar grote verbazing werd het veel meer dan dat.

"Ik had dit echt nooit verwacht", zegt de 20-jarige Verheijen, die als vierde eindigde. "Ik ben er echt heel blij mee. Ik had vooraf geen verwachtingen. Ik dacht: ik ga gewoon genieten. Ik hoopte op de top vijftien en toen werd het top tien en daarna top vijf. Toen begon ik wel een beetje te shaken."

Vooral tijdens de vragenronde voelde Verheijen de zenuwen. "Ik kon eerst niet zo goed Engels spreken. Dus vooraf heb ik een cursus gevolgd en heb ik elke dag acht uur geoefend. Maar als je daar staat dan kan je niet meer zo goed nadenken." Toch redde de Nederlandse zich aardig en sprak ze zich uit tegen kinderprostitutie.

De Colombiaanse Paulina Vega had blijkbaar een iets sterker verhaal, want zij ging uiteindelijk aan de haal met de titel Miss Universe. "Ik gun het haar. Het is een prachtmeid met een prachtlichaam, waar ze drie jaar voor heeft gewerkt", aldus Verheijen. "Alhoewel ik van tevoren dacht dat Miss Spanje ging winnen. Ik vind haar echt heel erg knap."

De ronde van het nationaal kostuum vond Yasmin het leukst. "Daar straalde ik het meest. Ik had de jurk zelf ontworpen en mijn moeder heeft hem gemaakt. Het is geïnspireerd op Van Gogh. De andere meiden kwamen op met grote kostuums met veren, maar ik dacht: wij Nederlanders zijn helemaal niet zo. Daarom koos ik voor een rustigere jurk. Daarna vond ik de bikinironde het leukst."

De sfeer onder de missen was hartstikke goed, vertelt Verheijen. "Ik had van tevoren gedacht dat het haat en nijd zou worden. Maar dat was helemaal niet zo. Iedereen was heel aardig en sportief. We deden samen leuke dingen, zoals met elkaar op de foto gaan. We gunden het elkaar gewoon van harte."

In een feestje na afloop had Verheijen niet zo veel zin. "Ik was op de afterparty gaan kijken, maar na tien minuten ging ik al weer terug naar het hotel. Daar heb ik gezellig zitten napraten met mijn moeder en stiefvader." Ook kreeg de brunette felicitaties van haar familie en vrienden uit Nederland en van haar vriend, voetballer Khalid Boulahrouz. "Hij heeft me gesteund tijdens de verkiezing en is trots op me."

Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren