logo songteksten.net

Cumberbatch heeft spijt van woord gekleurd

(Novum) - Benedict Cumberbatch heeft er veel spijt van het woord 'gekleurd' te hebben gebruikt om niet-blanke acteurs te beschrijven. "Ik voel me een sukkel", zo liet de Britse acteur weten in een verklaring.

In een interview vorige week sprak Cumberbatch over Britse collega's die in Hollywood werken. "Als het om gekleurde acteurs gaat, is het erg moeilijk in het Verenigd Koninkrijk, en ik denk dat veel van mijn vrienden hier meer mogelijkheden hebben en dat moet veranderen."

De Britse anti-racismecampagne Show Racism The Red Card was niet blij met het woordgebruik van de Sherlock-acteur, dat volgens de organisatie een negatieve ondertoon heeft en mensen kan beledigen.

"Ik ben er kapot van dat ik met deze verouderde term mensen heb beledigd", verklaarde Cumberbatch aan People. "Ik schaam me vooral omdat ik over raciale ongelijkheid sprak. Ik voel me een sukkel, en hoewel het me spijt mensen te hebben beledigd en op zo'n openbare manier van mijn fouten te leren, kan ik verzekeren dat ik ervan heb geleerd."

Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren