logo songteksten.net

Geen kruisjes en hoofddoek bij MAX

(Novum) - Nieuwslezers bij Omroep MAX mogen geen hoofddoeken, keppeltjes, kruizen of andere religieuze uitingen dragen. Dat meldde MAX-baas Jan Slagter dinsdag op Twitter. "Ik heb niks tegen het geloof, maar bij een omroep die objectief en neutraal is, past dat niet", licht hij toe.

"Hoofddoekjes welkom bij NPO, RTL en SBS. Niet bij MAX, ook geen keppeltjes en kruisjes bij onze presentatoren", twitterde Slagter. Hij reageerde hiermee op een artikel in Broadcast Magazine waarin een drietal omroepbazen aangeeft geen moeite te hebben met een nieuwslezeres die een hoofddoek draagt.

Slagter denkt daar anders over. "Bij MAX zal dat niet gebeuren. Onze programma's en zeker het nieuws moeten neutraal zijn. Een nieuwslezer met een religieuze uiting doet daar afbreuk aan. Gasten zijn welkom met alle uitingen die ze willen, maar de presentatoren niet. Naar de kijker toe willen wij de nieuwslezers neutraal laten zijn. Uitingen van hun geloof leiden daarvan af."

De oprichter van Omroep MAX zegt zelf niks tegen te hebben op het geloof. "Als ik bij de Klaagmuur sta, draag ik ook een keppeltje. En dat een vrouwelijke journalist in een islamitisch land een hoofddoek draagt omdat ze anders in de gevangenis terechtkomt, kan ik ook begrijpen. Maar die uitingen passen niet bij onze omroep, die niet verbonden is aan een bepaalde geloof of gedachtegoed."

Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren