logo songteksten.net

'Chris Pratt wordt nieuwe Indiana Jones'

(Novum) - Disney heeft acteur Chris Pratt op het oog als nieuwe Indiana Jones. Dat meldt de Amerikaanse filmwebsite Deadline woensdag. De 35-jarige Pratt is gewild in Hollywood sinds zijn hoofdrol in megahit Guardians of the Galaxy. Zo is hij binnenkort te zien in de nieuwe Jurasssic Park-film.

Disney overweegt al langer een nieuwe Indiana Jones-film te maken. De studio kocht in 2013 de rechten van Paramount.

De Indiana Jones-serie, die tot nu toe bestaat uit vier films, is één van de succesvolste filmreeksen uit de geschiedenis. De verhalen vertellen over de archeoloog Henry Indiana Jones, die in de jaren dertig en vijftig van de vorige eeuw op zoek gaat naar bijzondere antieke artefacten zoals de Ark des Verbonds en de Heilige Graal. De hoofdrol wordt al sinds het begin gespeeld door Harrison Ford.

In het vierde deel, dat zeven jaar geleden uitkwam, leken regisseur Steven Spielberg en producent George Lucas het stokje over te willen dragen aan acteur Shia LaBeouf, die de zoon van Indiana Jones speelde. De vier films brachten wereldwijd twee miljard dollar op en wonnen in totaal acht Oscars. Er gaan al jaren geruchten over een mogelijk vijfde deel.

Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren