logo songteksten.net

Lil Wayne wil 51 miljoen van label

(Novum) - Het geduld van Lil Wayne met zijn platenmaatschappij is op: hij wil via de rechter afdwingen dat Cash Money hem 51 miljoen dollar betaalt. Dat meldt entertainmentwebsite TMZ.

De rapper dreigde vorige maand al zijn label te verlaten nadat dat zijn nieuwe album Tha Carter V niet wilde uitbrengen. Wayne zegt dat hij een voorschot van acht miljoen dollar had moeten krijgen en nog eens twee miljoen toen het album af was, maar hij heeft niets gekregen. Ook verscheen het album niet zoals gepland vorige maand. Dat gaat volgens de rapper tegen het contract in en hij stapt nu daarom naar de rechter.

Wayne wil dat de rechter ook bepaalt dat hij de eigenaar is van de auteursrechten van de platen van Drake, Nicki Minaj en enkele anderen die platen uitgaven op Young Money, een dochterlabel van Cash Money dat Lil Wayne in 2005 oprichtte.

De ruzie met zijn label is tegelijkertijd een persoonlijke vete: Cash Money-oprichter Birdman is niet alleen Waynes labelbaas maar ook zijn adoptievader. Bronnen melden dat als Birdman alsnog met geld over de brug komt, hij het album toch nog uit kan brengen.

Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren