logo songteksten.net

Dichter en zanger Rod McKuen (81) overleden

(Novum) - Rod McKuen is donderdag op 81-jarige leeftijd overleden, zo melden Amerikaanse media. De populaire dichter en zanger was al enige tijd ziek.

McKuen maakte in de jaren 50 en 60 naam als dichter. Zijn dichtbundels en gesproken woord-platen werden wereldwijd meer dan 40 miljoen keer verkocht, wat hem een van de populairste dichters ooit maakt. Daarnaast was McKuen acteur en singer-songwriter. Hij bracht zelf meerdere albums uit en hij schreef ook liedjes voor andere zangers, zoals Johnny Cash en Frank Sinatra. Ook bracht hij een tijd in Frankrijk door, waar hij samenwerkte met onder anderen Jacques Brel.

In de jaren 70 werd McKuen in Nederland populair. Hij scoorde toen enkele nummer-1 hits met Soldiers Who Want To Be Heroes en Without A Worry. Hij trad meerdere keren op in Amsterdam en nam in 1972 samen met Liesbeth List een Engelstalig dubbelalbum op, Two Against The Morning. Zijn dichtbundel Listen To The Warm werd in 1971 vertaald door Cees Nooteboom, onder de titel Liefde in woorden. In 2009 was McKuen voor het laatst in Nederland. Hij trad toen op tijdens The Hague Jazz en in Theater Carré in Amsterdam.

Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren