logo songteksten.net

Dodelijk ongeval op set Scorsese-film

(Novum) - Op de set van de nieuwste film van regisseur Martin Scorsese in Taiwan heeft donderdag een dodelijk ongeluk plaatsgevonden. Een Taiwanese medewerker van een bouwbedrijf is omgekomen toen een plafond instortte. Twee andere medewerkers raakten gewond, zo meldt Taipei Times.

Op de set van de film Silence in een filmstudio in de Taiwanese hoofdstad Tapei stond een constructie die niet veilig was volgens de filmmakers. Daarom was een bouwbedrijf ingehuurd om het veilig te maken voordat de productie in het gebouw van start gaat. Tijdens de werkzaamheden stortte een plafond in. "Iedereen is geschokt en verdrietig", aldus een woordvoerder van de filmproductie.

Het bouwbedrijf laat weten dat de filmmakers op een boete kunnen rekenen, omdat ze geen toestemming hadden voor bouwwerkzaamheden op het terrein.

Silence speelt zich af in het 17e eeuwse Japan en gaat over twee Jezuïtische priesters die naar het land reizen, hoewel het katholieke geloof daar met geweld wordt onderdrukt. De hoofdrollen worden vertolkt door Liam Neeson, Andrew Garfield en Adam Driver.

Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren