logo songteksten.net

Oscarfilmpje A Single Life in het museum

(Novum) - De korte Nederlandse animatie A Single Life, die eind februari kans maakt op een Oscar, is vanaf zaterdag in het museum te zien. Het is een van de titels die centraal staat in de expositie Move on! in Kunsthal KadE in Amersfoort, waar tot half mei honderd jaar animatiefilms wordt gevierd.

Op de expositie zijn vijftig korte animatiefilms te zien, waaronder A Single Life en Bon Voyage, een filmpje dat regisseurs Job, Joris en Marieke maakten voor de start van de Tour de France in Utrecht. Ook zijn er schetsen, storyboards en animatiekunst te zien.

De tentoonstelling, waarin extra aandacht wordt besteed aan Nederlandse animatiefilms, is samengesteld door medewerkers van het anderhalf jaar geleden opgeheven Nederlands Instituut voor Animatiefilms (NIAf). A Single Life vertelt over een vrouw die ontdekt dat zij dankzij een mysterieuze plaat door haar eigen leven kan reizen. De makers kregen twee weken geleden te horen dat zij kans maken op de belangrijkste filmprijs ter wereld. Het is voor het eerst in veertien jaar dat Nederland kans maakt op een Oscar voor beste animatiefilm.

A Single Life is momenteel te zien als voorfilmpje van bioscoophit Gooische Vrouwen II. De korte animatie is ook te bekijken in de iTunes-store.

Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren