logo songteksten.net

Rapproducent Knight vast voor moord

(Novum) - De Amerikaanse muziekproducent Marion 'Suge' Knight is vrijdag gearresteerd op verdenking van moord, aldus Amerikaanse media. Knight, samen met Dr. Dre oprichter van het raplabel Death Row Records, zou in Compton in de staat Californië twee mannen hebben aangereden met zijn pick-uptruck. Een van de twee overleed.

Knight, eerder veroordeeld voor mishandeling, reed na het incident weg, maar gaf zichzelf vrijdag aan bij de politie, waarna hij werd gearresteerd. Zijn borgsom bedraagt twee miljoen dollar.

De platenbaas zou donderdagavond ruzie hebben gehad op een filmset. Ook Dr. Dre, Ice Cube en The Game waren volgens getuigen op de set aanwezig. Knight zou bij aankomst ruzie hebben gekregen met twee medewerkers, waarna hij in zijn truck stapte en achteruit over de mannen reed. De platenbaas zou hen daarna vooruit nog een keer hebben overreden voordat hij weggreed. Terry Carter, een vriend van Knight, overleefde de aanrijding niet. Acteur Cle 'Bone' Sloane werd ook geraakt, maar zijn verwondingen zijn niet levensbedreigend.

Knight en een passagier reden direct na het ongeval weg. De auto werd later verlaten teruggevonden op een parkeerplaats in het westen van Los Angeles.

Death Row Records werd beroemd met artiesten als Snoop Dogg en 2Pac. Laatstgenoemde werd in 1996 doodgeschoten in een auto die door Knight werd bestuurd. Het label ging in 2006 failliet.

Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren