logo songteksten.net

Jaden Smith heeft maar één paar schoenen

(Novum) - Met zijn beroemde ouders hoeft Jaden Smith niet bepaald armoe te lijden - maar toch leeft hij graag zuinig. Dat vertelt zijn vader Will Smith aan Esquire.

"Hij weigert een slaaf van het geld te zijn", vertelt Smith over de zuinigheid van zijn 16-jarige zoon die druk bezig is in de voetsporen te treden van zijn vader als acteur. "Ik respecteer dat. De jongere generatie is sowieso minder bezig met het bezitten van spullen.

Volgens Will heeft Jaden één paar schoenen, drie broeken en vijf shirts. Doordat hij niet hebberig is kan Jaden goed inzien in welke situatie zijn vader opgroeide. "Ik kom uit een middenklassengezin waar het gas werd afgesloten als we de rekening niet konden betalen. Doordat hij weigert spullen te bezitten snapt hij de noodzaak van die spullen beter. Hij vindt niet dat hij dingen nodig heeft puur omdat hij in deze bedeelde situatie zit."

Wellicht dat Will zelf een inspirerend voorbeeld heeft gezet. "Ik ben de auto's en juwelen wel voorbij. Ik draag niet eens een horloge. Toch gunt de acteur zijn zoon wel wat extra's. Ik wil hem wel een tweede paar schoenen kopen."

Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren