logo songteksten.net

Gooische Vrouwen 2: meer bezoekers dan deel 1

(Novum) - De komedie Gooische Vrouwen 2 is vanaf donderdagavond officieel succesvoller dan haar voorganger. De tweede film over vier vriendinnen uit het Gooi heeft inmiddels meer bezoekers getrokken dan het eerste deel uit 2011.

Gooische Vrouwen 1 bleef steken op 1.923.000 bezoekers. Ondanks flinke concurrentie van onder meer het erotisch drama Fifty Shades of Grey staat Gooische Vrouwen 2 nog steeds in de top 10 van best bezochte bioscoopfilms.

Eerder verbrak het vervolg, dat toont hoe het verder gaat met de vriendinnen Cheryl, Claire, Anouk en Roelien, al de records voor beste openingsdag, beste openingsweekend en snelste Gouden, Platina en Diamanten Film. Gooische Vrouwen 2 draait nog steeds in 115 bioscoopzalen, zo meldt RTL Boulevard donderdagavond.

Het Nederlands Film Festival, dat prijzen uitreikt aan vaderlandse titels die bijzondere mijlpalen halen, heeft nog geen concrete plannen voor een huldiging als Gooische Vrouwen over de 2 miljoen bezoekers heen gaat. "Maar we gaan het zeker vieren als het zover is", laat een woordvoerster desgevraagd weten.

Het zou voor het eerst in bijna dertig jaar zijn dat een Nederlandse film dit magische bezoekersaantal haalt. De laatste film die dit voor elkaar kreeg, was het iconische Flodder van regisseur Dick Maas. Voor de komedie over een asociale familie die in een dure villawijk gaat wonen, werden in 1986 ruim 2,3 miljoen kaartjes verkocht.

Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren