logo songteksten.net

Michelle Rodriguez biedt excuses aan

(Novum) - Michelle Rodriguez heeft haar excuses aangeboden voor haar opmerkingen over superhelden. Vrijdagavond zei de actrice dat minderheden hun eigen superhelden verdienen en geen blanke superhelden moeten spelen die al bestaan.

Een dag later postte de 36-jarige Rodriguez een video op haar facebookpagina waarin ze er op terugkomt. "Wat ik eigenlijk bedoelde is dat er veel culturen in Hollywood zijn die niet blank zijn en die best met hun eigen mythologie kunnen komen", legt ze uit.

"Het maakt niet uit welke culturele achtergrond je hebt. In plaats van een meisjeskarakter om te zetten in een jongensrol of een blank personage in dat van een gekleurd of Latino karakter moeten mensen niet lui meer zijn en er moeite voor doen om een eigen mythologie te creƫren in Hollywood." Ze verduidelijkt: "En dus niet Cat Woman of Superman of Green Lantern aanpassen aan de cultuur waar jij afkomstig uit bent."

De actrice zegt in de video ook dat ze er soms van alles uit flapt: "Ik heb de neiging om zonder filter te praten. Sorry daarvoor."

Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren