logo songteksten.net

Soldaat van Oranje viert 5-jarig jubileum

(Novum) - Soldaat van Oranje de musical gaat een nieuwe mijlpaal tegemoet. De immens populaire voorstelling is verlengd tot en met december, wat betekent dat het stuk op 30 oktober zijn vijfde verjaardag gaat vieren. Nog nooit eerder was een theatervoorstelling in Nederland langer dan vijf jaar te zien.

Dat heeft een woordvoerder van de productie maandag bekendgemaakt. Soldaat van Oranje vertelt het verhaal van Erik Hazelhoff Roelfzema, die in de Tweede Wereldoorlog deelnam aan het Leidse studentenverzet.

Het succes van de de musical is eclatant. Het stuk, dat inmiddels 1455 maal is gespeeld, is nu ruim vier jaar doorlopend uitverkocht. Inmiddels zagen ruim 1,6 miljoen mensen de voorstelling, zelfs meer bezoekers dan de iconische film van Paul Verhoeven in 1977 naar de bioscopen trok.

Veel bijzondere gasten hebben de afgelopen jaren Soldaat van Oranje gezien. Niet alleen de weduwe van Hazelhoff Roelfzema bezoekt de voorstelling geregeld, maar ook was koning Willem-Alexander meerdere malen te gast.

Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren