logo songteksten.net

De Ruyterfilm passeert half miljoen bezoekers

(Novum) - Het epos over zeeheld Michiel de Ruyter heeft in ruim een maand tijd meer dan een half miljoen bezoekers getrokken. Dat heeft distributeur A-Film dinsdag gemeld.

De laatste film die deze mijlpaal haalde in de Nederlandse bioscopen was Mees Kees op de Planken. Michiel de Ruyter is de eerste film die regisseur Roel Reiné in Nederland maakte sinds hij vijftien jaar geleden naar Hollywood vertrok. Hier maakte de filmer in een noodtempo een groot aantal actiefims.

De Ruyter (1607-1676) is één van de bekendste zeehelden uit de Nederlandse geschiedenis. Hij speelde een cruciale rol in de eerste drie Engels-Nederlandse Oorlogen. De hoofdrollen in het epos worden vertolkt door Frank Lammers, Barry Atsma, Egbert-Jan Weeber en Sanne Langelaar.

Vooral de 16-plus-versie, waarin meer en explicieter geweld wordt getoond, doet het goed: deze versie trok vierhonderdduizend bezoekers. De milde versie voor 12 jaar en ouder doet het vooral goed in de matinees. De film draait nog steeds in 124 zalen. Ondanks concurrentie van Amerikaanse hits als Big Hero 6 en Fifty Shades of Grey staat Michiel de Ruyter nog steeds op de vierde plaats van best bezochte bioscoopfilms.

Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren