logo songteksten.net

Koolhoven plant extra avond met Aliens en T2

(Novum) - Cinema Egzotik, de filmclub van regisseur Martin Koolhoven en Eye-programmeur Ronald Simons, gaat voor het eerst in zijn geschiedenis een tweede voorstelling van hetzelfde programma vertonen. Op 18 april vindt een reprise plaats van de avond Seconds die 15 april in de filmclub staat gepland.

Het programma bestaat uit twee iconische vervolgen van regisseur James Cameron: de films Aliens (1986) en Terminator 2: Judgment Day (1991). Het is de eerste maal in lange tijd dat beide klassiekers in Nederland op groot doek te zien zijn. "De reguliere editie was binnen een paar dagen verkocht", vertelt Koolhoven. Sindsdien vroegen Eye en het festival Imagine, waar deze Egzotik onder valt, om een tweede avond. "Wij houden echter van de exclusiviteit van Cinema Egzotik: Ronald en ik laten ons niet leiden door succes of commercie. We spraken echter steeds meer vaste bezoekers die ook geen kaartje hadden kunnen krijgen. Vandaar deze knieval."

De regisseur voegt er aan toe dat 'we hierna snel weer iets totaal obscuurs gaan draaien'. De kaartverkoop voor de tweede avond gaat dinsdag van start.

Aliens is het tweede deel in de reeks films waarin heldin Ellen Ripley (actrice Sigourney Weaver) het moet opnemen tegen een monsterlijk buitenaards wezen. In het vervolg op de klassieker Alien (1979) reist Ripley met een groep mariniers naar een gekolonialiseerde planeet waar het dier heeft huisgehouden. De film kreeg zeven Oscarnominaties, waaronder die voor beste actrice. Aliens won de beeldjes voor beste effecten en beste geluidsmontage.

Terminator 2: Judgment Day vertelt over een cyborg uit de toekomst (Arnold Schwarzenegger) die de toekomstige verzetsheld John Connor (Edward Furlong) moet beschermen tegen een andere futuristische robot die hem wil vermoorden. De film was een gigantische hit en won vier Oscars voor effecten en geluid.

Volgens Koolhoven is voor deze twee titels gekozen 'omdat ze fucking cool zijn'. Eye-expert Ronald Simons voegt daaraan toe dat "beide films net zo goed in het rijtje met excellente sequels passen als The Godfather 2, die iedereen altijd maar noemt als er naar superieure vervolgen wordt gevraagd".

Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren