logo songteksten.net

Afperser familie De Mol heeft enorme spijt

(Novum) - De 70-jarige Dirk M. die heeft bekend John de Mol en het gezin van zijn zus Linda de Mol te hebben bedreigd en afgeperst, vindt het 'heel verschrikkelijk' wat hij heeft gedaan. Hij barstte dinsdag bij de rechtbank in Utrecht in snikken uit. "Ik wilde dat ik het nooit had gedaan."

"Het spijt me verschrikkelijk voor de familie De Mol en mijn eigen familie", zei hij tegen de rechters. "Ik weet niet hoe ik dit goed moet maken. Het is allemaal heel erg. Ik wil dat ik het terug kon draaien, maar dat kan ik niet."

M. blijft in ieder geval tot 19 mei achter de tralies, besloten de rechters aan het einde van de zitting. De 'afperser' heeft nooit geld van de familie De Mol ontvangen.

De advocaat van M., Paul Emmelot, had om schorsing van de voorlopige hechtenis van zijn cliënt gevraagd. "Hij trekt het niet in het huis van bewaring", lichtte de raadsman toe. "Hij loopt op zijn laatste benen. Zowel fysiek als psychisch heeft hij last." Hij snapt waarom hij vastzit, aldus Emmelot, maar hij trekt het psychisch niet dat zijn vrouw van 73 en zijn kleinkind nu door een psycholoog worden behandeld.

De man uit Zeist werd 3 december opgepakt en zit sindsdien in de cel. M. terroriseerde volgens het Openbaar Ministerie ruim een jaar lang de gezinnen van John en Linda de Mol. Dat deed hij met dreigbrieven waarin hij vijf miljoen euro eiste.

Het OM verzette zich tegen de gevraagde vrijlating. M. is een jaar lang doorgegaan met het afpersen en bedreigen ook na grote aandacht in de media. "Die vasthoudendheid baart ons grote zorgen. De kans op herhaling als hij vrijkomt, is groot", concludeerden de aanklagers.

De rechters vinden dat het maatschappelijk belang boven het persoonlijke belang van M. gaat. Daarom moet hij achter de tralies blijven zitten tot in ieder geval de volgende zitting op 19 mei. Dan wordt er opnieuw gekeken of hij in voorarrest moet blijven. Op 18 juni staat de inhoudelijke behandeling van de strafzaak tegen M. gepland.

Volgens Emmelot werd Dirk M. niet gedreven door schulden. Zelf legde zijn cliënt het uit als een soort spel. Emmelot: "Niemand had dit van hem verwacht."

M. heeft nog geen contact met de familie De Mol gezocht. Eventueel later wil hij dat wel, zegt zijn advocaat. "Maar dat is nu nog niet aan de orde.

Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren