logo songteksten.net

'1D-fan zijn is niets om je voor te schamen'

(Novum) - Stephanie is 21 jaar en stapelgek op One Direction. Haar allesoverheersende liefde voor de Britse band deelt ze volgende week in de eerste uitzending van het tv-programma Superfans. "Ik wil de 1D-fans die net als ik al wat ouder zijn, laten zien dat het niets is om je voor te schamen."

In Superfans volgt programmamaker en presentator Ewout Genemans mensen die groot fan zijn van een artiest of groep. In de eerste uitzending vertelt Stephanie hoe belangrijk One Direction voor haar is. We zien hoe ze voor het eerst een 1D-concert bezoekt, het wassen beeld van bandlid Niall in Madame Tussauds aflikt, een foto daarvan laat afdrukken op een beha en die beha samen met een speciale brief voor Niall probeert mee te geven aan de bodyguard van de Britse groep.

'Maar dat is toch die tienerband?' Stephanie krijgt het regelmatig te horen als ze vertelt wie haar idolen zijn. Ze behoort dan ook tot de oude garde fans. "Vanaf het moment dat de jongens bij elkaar werden gebracht, in 2010, was ik verkocht", vertelt ze dinsdag. "Zij zingen de woorden die elk meisje wil horen."

Ze doet mee aan het programma omdat ze vindt dat iedereen, dus ook degenen die ouder zijn dan zestien jaar, ervoor moet kunnen uitkomen dat hij of zij fan is van de wereldberoemde boyband. Al dekt het woord fan in haar geval eigenlijk niet de lading, vindt Stephanie. "Ik noem mezelf een diehard Directioner, want dat ben ik in hart, bloed en ziel. En ik ben er trots op."

Het idool van de Groningse Letty mag dan misschien geen wereldster zijn, in Nederland heeft Frans Bauer een grote, trouwe fanschare. Letty is ook gevolgd voor Superfans. "Zijn muziek zegt mij heel veel. Van zijn vrolijke nummers ga ik uit mijn dak en met zijn verdrietige liedjes huil ik mee. En Frans is zo nuchter en zo normaal."

Letty heeft de volkszanger al een aantal keer ontmoet, maar ze is nog altijd even nerveus als ze hem ziet. "Ik kijk tegen hem op, ook al weet ik dat dat niet hoeft. Ik denk dat het toch komt doordat hij een bekende Nederlander is", vertelt ze. "Hij is en blijft voor mij dé volkszanger van Nederland."

Stephanie hoopt ooit de kans te krijgen om Niall en zijn collega's Harry, Zayn, Louis en Liam te spreken. "Ik heb nog nooit een meet & greet gehad, maar daar doe ik alles voor. Mijn grootste wens is om ze te vertellen wat ze voor mij betekenen."

Superfans: mijn idool is mijn leven is vanaf 12 maart te zien bij RTL5.

Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren