logo songteksten.net

Artiesten in actie voor aardbevingsgebied

(Novum) - GRONINGEN - Bekende Groningse artiesten gaan volgende week woensdag een lied opnemen om in actie te komen voor gedupeerden van de aardbevingen. Bert Visscher, acteur Marcel Hensema, muzikanten van het Noord Nederlands Orkest (NNO) en twintig andere artiesten werken mee aan de actie. Ook cabaretier Youp van ’t Hek, die vaak in Groningen optreedt, is van de partij. Dat meldt initiatiefnemer en componist Remko Wind woensdag.

Volgens Wind wordt het tijd dat creatief en cultureel Groningen van zich laat horen. "Er is behoefte aan een vuist. Groningen bruist van de creativiteit en daarom brengen we nu een ode aan de provincie.”

De initiatiefnemers roepen alle Groningers op zich op donderdag 12 maart om 17.30 uur te verzamelen op de Grote Markt in Groningen. Dan wordt een speciale videoclip opgenomen. Dansgezelschap Club Guy & Roni brengt het publiek in beweging met een speciaal daarvoor bedachte dans.

Het nummer wordt op zaterdag 21 maart live ten gehore gebracht in een door bevingen getroffen graanboerderij in Kantens.

Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren