logo songteksten.net

Eerste recensies Heineken-film niet positief

(Novum) - LOS ANGELES - De eerste Amerikaanse recensies van de film Kidnapping Mr. Heineken zijn niet erg positief. De Engelstalige thriller over de ontvoering van de biermagnaat, gebaseerd op het boek van Peter R. de Vries, komt vrijdag uit in de Verenigde Staten.

"De film heeft alle ingrediƫnten voor een goede kidnapfilm", stelt de recensent van Detroit News. "Maar daarmee is alles ook wel gezegd. De bewerking van het boek van De Vries biedt uiteindelijk nauwelijks nieuw inzicht in de ontvoerders. Ook Freddy zelf is eigenlijk totaal geen interessant personage."

Ook Reelingreviews is niet enthousiast. "De film voelt een uur langer dan de 94 minuten die hij duurt", schrijft de journalist. De site Villagevoice maakt een vergelijking met De Heineken Ontvoering, de Nederlandse thriller die een aantal jaar terug over hetzelfde onderwerp werd gemaakt. "Die film was veel ambitieuzer en spannender", oordeelt de criticus. Kidnapping Mr Heineken is pas in juni in de Nederlandse bioscopen te zien. De datum sluit volgens distributeur A-Film beter aan op de release in andere Europese landen.

De film reconstrueert de ontvoering van biermagnaat Freddy Heineken (Anthony Hopkins) en zijn chauffeur in 1983. Andere rollen worden gespeeld door acteurs Sam Worthington, Ryan Kwanten en Mark van Eeuwen. Peter R. de Vries liet onlangs al weten dat de verfilming niet overeenkwam met zijn visie op de ontvoering. Regisseur Daniel Alfredson zou te veel zijn afgeweken van het boek van De Vries.

Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren