logo songteksten.net

Tony Iommi schrijft Indonesische president

(Novum) - LONDEN - Black Sabbath-gitarist Tony Iommi heeft de Indonesische president Joko Widodo in een persoonlijke brief gevraagd om twee ter dood veroordeelde Australische drugssmokkelaars gratie te verlenen. Dat meldt nieuwswebsite Classic Rock.

Widodo staat bekend als een liefhebber van hardrock en heavy metal. In de brief, die woensdag bij de Indonesische president in Jakarta is bezorgd, schrijft Iommi onder meer: "Ik begrijp en respecteer uw inspanningen om drugsmisbruik in Indonesiƫ te bestrijden. Ik heb met eigen ogen de schadelijke uitwerking gezien die drugs op mensen en hun gezinnen kunnen hebben. "Het Indonesische gevangenissysteem heeft Andrew en Myuran succesvol veranderd", schrijft de gitarist.

"Ik vraag u om daar als vergevingsgezind man notie van te nemen. Zij zijn inmiddels mannen geworden die een positief voorbeeld kunnen zijn voor hun medegevangenen. Daarom vraag ik u hun executie te voorkomen." De Australiƫrs Andrew Chan en Myuran Sukumaran werden in 2005 gearresteerd voor hun betrokkenheid bij een smokkelbende die bekend staat als de Bali Negen.

Joko Widowo - ook bekend als Jokowi - werd in 2014 tot president verkozen. Zanger Mark 'Barney' Greenway van de Engelse band Napalm Death - waar Jokowi een uitgesproken fan van zou zijn - stuurde de president onlangs al een brief met een vergelijkbare strekking als die van Iommi.

Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren