logo songteksten.net

Choreograaf Marco Gerris debuteert in film

(Novum) - AMSTERDAM - Choreograaf Marco Gerris debuteert binnenkort als acteur in een film. Het voormalig jurylid van So You Think You Can Dance speelt met Egbert-Jan Weeber in de dansfilm Like 4 Real.

Gerris en Weeber gingen voor de filmopnames naar het bekende festival Burning Man, dat jaarlijks in de woestijn van Nevada wordt gehouden. Met de film willen ze mensen stimuleren niet alleen maar met hun mobiele telefoon en sociale media bezig te zijn. Daarvoor namen ze een grote duim, verwijzend naar Facebook, mee naar het festivalterrein. Ze spoorden de festivalbezoekers aan hun smartphone op te bergen en meer interactie met elkaar te zoeken door samen te gaan dansen. "Wij hopen met dit project mensen aan het denken te zetten over hoe men online via social media leeft", zeggen Egbert-Jan en Marco.

De filmpremière is zaterdagavond 14 maart in filmmuseum EYE in Amsterdam tijdens het dansfilmfestival Cinedans. Tijdens de twaalfde editie, van 11 tot en met 15 maart in EYE, Amsterdam, presenteert Cinedans vijf dagen de beste nieuwe internationale dansfilms, documentaires en interactieve optredens.

Marco Gerris werkte ook mee aan een film van de jonge choreograaf Gianni Grot, een oud-kandidaat van So You Think You Can Dance, die zijn eerste dansfilm Farm of Memories zal vertonen.

Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren